11 Mart 2010 Perşembe

ÇİZGİ FİLM & MASAL GERÇEKLERİ - NO:2 (Hansel&Gretel)



Hansel ve Gretel masalını cadının ağzından hiç dinlediniz mi? Olay tamamen farklı :)

Kocam senelerce her gece içip içip üstüme yürüdü, ayyaş arkadaşlarının önüne meze yaptı beni. Bir gün bohçamı aldığım gibi kaçtım. Sabun fabrikasında iş buldum, senelerce çalıştım çabaladım. Sonunda bir emekliliğim oldu; kenarda da param! 

Yaşlanınca şehirden kaçıp ormana, yeşilliklere yerleşmek istedim; nefes darlığım var da. Bir tane tahta kulübe aldım. Köyden  2 genç  usta tuttum. Aylarca ince ince işleyerek, her gün bi şeyler yaparak hayalimdeki evi yaptırdım. Rengarenk boyadım, şeker gibi.

Huzur içinde yaşayıp gidiyordum. Sonra günün birinde 2 p*ç kurusu geldi. Bir baktım evi kemiriyorlar şeker sanıp! A gerizekalı veletler şekerden ev olur mu? Hiç mi kafa çalışmaz? Baktım ki, evin eşiğini ciddi ciddi yemişler. Aldığım gibi sopayı elime nerelerine gelirse vurdum, kovaladım.

Sonra duydum ki bana cadı demişler köye gidip. Bizi yemeye çalıştı kazana attı, diye iftira atarlarmış. Senelerce çalıştım didindim hayalimdeki küçücük eve yerleşmek için. Tam huzura ermişken 2 p*ç gelip evinizi yese siz ne yapardınız?


Çok yanlış anlaşıldım çoook!
O veletler manyak..


 * * *


Kişisel olarak ben olayı senelerce cadı diye nitelendirilmiş gariban kadının bakış açısıyla daha mantıklı buluyorum! Şekerden ev ve cadı mı daha gerçekçi, yoksa yaşlı bir kadının evinin içine eden 2 tane yalancı yaramaz velet mi? Cadı senelerce yanlış anlaşıldı. Çocuklar işte, hepsi iğrenç!

2 yorum: