7 Ekim 2010 Perşembe

YALAN RÜZGARI NESLi... BiR KAYIP NESiL




Bu masum yılları istemeden kirletilmiş bir neslin hikayesi...


Hiç bir nesil bu kadar dramatik olmadı. Hiç bir nesil içindeki arabeski bu kadar rahat dışarı vuramadı. Ve hiç bir nesil entrika, aldatma, ihtiras ve intikam duygularına bu kadar aşina bir şekilde büyümedi. Yalan Rüzgarı nesli...



Tahminimce 5 yaşındaydım ve o zamana kadar beynim Köle Isaura ile yeterince acıya alıştırılmıştı ama yepyeni bir aydınlanmanın(!) eşiğinde olduğumu kim bilebilirdi ki?

Babaannem başka bir komşu teyzenin tavsiyesi üzerine bu diziye başlar. Ben de göz önünde tutulması gereken bir yaşta olduğum için TV karşısına sabitlendim ve hayatım o anda değişmeye başladı. 

Her tür ihtiras, intikam, çarpık ilişki, cinayet, adam zehirleme, kadın kaçırma, aldatma, dolandırıcılık ve pisliğin döndüğü bu dizi bir neslin hayata bakış açısını derinden etkilemiştir. İşin ilginci bir başladınız mı hemen bırakamazdınız kolayca. Daha o yaşta 2 bölüm izleyince bağımlısı olmuştum. Arkası yarın denen konseptin arızası da bu. İstedkleri gibi lönk diye yarım kesebiliyorlar, ama yarın devam edeceğini bildiğin için için rahat. Bu yüzden diziye sadık kalıyorsun :)

Yalan Rüzgarı'ndan daha o yaşta çok şey öğrendim.

Kuru buz, ip, bir kaç tahta parçası, sandalyeye bağlı bir insan ve bir silah ile kuru buz süblimleştiği zaman (katıdan gaza direkt geçiş) tetiğin otomatik olarak ateşleneceği bir düzenek kurmak mümkünür.

Kozmetik işindeki insanların her koklattığı koklanmaz.

Birini zehirleyecekseniz zehri pastaya koyun, tadı en az anlaşılır olur.

Arkadan tek çizgili külotlu çorabı oynak kadınlar giyer.

Sürekli kırmızı giyen bir kadın asla iyi niyetli olamaz.

Erkekler bu hayatta daima piyondur.

Zenciler hep sorundur.


Aslına bakarsanız hayatın kısa ama acı bir özeti olmuş :) Ebeveynlerin çocuklarını karşılarına alıp anlatamayacakları, tecrübeyle sabitlenecek bir takım bilgileri daha ağaç yaşken eğilmeden Yalan Rüzgarı bizlere aşıladı; sağolsun :)


Tabii bazı yan etkileri de oldu bu durumun ki onları da bir sonraki yazıda irdeleyeceğim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder